Tomislav Miletic/PIXSELL

NAVODNA KUPOVINA MANDATA: USKOK naložio istragu zbog prijetnji zastupnicima

Uskok je od policije zatražio provođenje izvida zbog navodne trgovine saborskim mandatima, priopćilo je u ponedjeljak Državno odvjetništvo, dodajući da to “ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe”.

“Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je na temelju članka 206. Zakona o kaznenom postupku naložio policiji provođenje izvida, a slijedom saznanja iz medija u kojima su se iznosili podaci o prijetnjama te navodnom kupovanju–trgovini mandatima, tj. mogućim koruptivnim aktivnostima prema osobama koje su na osnovu službenih rezultata parlamentarnih izbora dobile saborski mandat za 8. saziv Hrvatskog sabora.
S obzirom da istupi pojedinih novoizabranih saborskih zastupnika u medijima upućuju na zaključak o postojanju osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i koruptivnih kaznenih djela; u svrhu temeljne ustavne obveze čuvanja parlamentarnog poretka Republike Hrvatske; Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je dužno provjeriti izrečene navode. Ovo postupanje ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe”, objavilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.
Dodaju da će o rezultatima izvida i eventualnim naknadnim aktivnostima javnost biti pravovremeno obaviještena.

Komentiraj