epa

Navode o ruskoj umiješanosti u Skripalovo trovanje Moskva nazvala “propagandom”

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u petak je nazvao “propagandom” navode o mogućoj umiješanosti Moskve u trovanje bivšega ruskog agenta i njegove kćeri u Velikoj Britaniji.

“Naši partner sa Zapada optužuju nas za sve zlo koje se dogodi na ovome planetu”, rekao je Lavrov na marginama službenog posjeta Adis Abebi. “To je čista propaganda i samo će još više pojačati napetosti”, rekao je.

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson u utorak je upro prstom u Rusiju, videći u trovanju Sergeja Skripala slučaj sličan onome s Aleksandrom Litvinenkom, nekadašnjim agentom ruske tajne službe koji je 2006. umro u Londonu od posljedica trovanja što ga je britanski sudac pripisao Moskvi.

London je obećao da će odgovoriti “na prikladan način” ako se dokaže koja je država umiješana u trovanje nervnim otrovom Sergeja Skripala i njegove kćeri u engleskom Salisburyju.

“Vlada će reagirati ako bude potrebno. Učinit ćemo to pošteno, u prikladnom trenutku i na temelju dokaza”, rekla je u četvrtak britanska premijerka Theresa May.

Nekadašnji špijun i njegova kći otrovani su nervnim otrovom. “I danas su još uvijek bez svijesti i u kritičnom stanju, ali stabilno”, rekla je ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd.

Komentiraj