Navijači čekaju informacije o ulaznicama, evo što morate znati o putovanju u Dansku

Pobjedom nad Škotskom u trećem kolu grupne faze Europskog prvenstva reprezentacija Hrvatske plasirala se u osminu finala. Iako ‘Vatreni’ još ne znaju protiv koga igraju, znaju gdje igraju.

U ponedjeljak, 28. lipnja od 18 sati u Kopenhagenu hrvatska će reprezentacija igrati protiv drugoplasirane reprezentacije skupine E. To mogu biti Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska. Švedska, naime, ima četiri boda, Slovačka bod manje, Španjolci dva boda, a Poljska jedan bod. U posljednjem kolu sastaju se Poljska i Švedska te Slovačka i Španjolska.

Zbog oštrih restrikcija u Londonu i Glasgowu bilo je tek nekoliko stotina navijača, od kojih je većina živjela u Velikog Britaniji, a tek se nekolicina odlučila prolaziti desetodnevne i petodnevne karantene te brojna testiranja na koronaviirus.

No, situacija u Kopenhagenu je drugačija – već smo vidjeli fotografije punog stadiona.

U danskim preporukama za putovanja, Hrvatska je od 12. lipnja 2021., označena žutom bojom uz preporuku “potreban pojačani oprez”. Za putovanja u Dansku iz žutih država, nije potrebno predočiti negativan COVID-19 test pri ukrcaju u zrakoplov.

Putnici koji ulaze u Dansku iz “žutih” EU/Schengen država, pa tako i Hrvatske, moraju pri ulasku predočiti: potvrdu o punoj imunizaciji cjepivom protiv Covida-19 koji je odobrila EMA, a od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana; ili potvrdu o preboljenju Covida-19, u razdoblju od 14 dana do 8 mjeseci prije putovanja; ili obaviti testiranje pri ulasku u Dansku.

Informacije o ulaznicama za navijače Hrvatski nogometni savez objavit će, procjenjuje se, nakon što Hrvatska dozna protivnika u osmini finala.

Komentiraj