Naučite djecu redovito jesti morsku i riječnu ribu

Danijel Berkovic/PIXSELL

Naučite svoju djecu jesti morsku i riječnu ribu, jer je pravilan raspored prehrane najbolja obrana od mnogih bolesti, dok prehrana bogata ribom poboljšava sposobnost koncentracije i učenja, piše portal vitamini.hr.

Riba je poznata i kao “hrana za mozak”, jedna od najpopularnijih namirnica u kojoj se nalazi mnoštvo hranjivih tvari ključnih za optimalno zdravlje mozga mlađih i starijih generacija.

Osnovne vrste omega-3 masnih kiselina možemo pronaći u ribi, odnosno ribljem ulju. Ove dragocjene masne kiseline igraju ključnu ulogu u radu mozga, budući da pomažu u održavanju memorije i koncentracije, ali i raspoloženja. Važne su za održavanje zdravlja srca i krvnih žila te dobre cirkulacije. Zanimljivo je spomenuti da DHA masnu kiselinu u visokim koncentracijama nalazimo upravo u moždanom tkivu.

Ako ste primijetili da se vaše dijete u posljednje vrijeme ponaša nevoljno ili nema energije za obavljanje školskih i izvanškolskih aktivnosti,  za to je najčešće odgovorna upravo manjkava prehrana. Provodite vrijeme na suncu, igrajte se, zabavljajte i učite uz vaše dijete te osmislite ideju kako vašem školarcu servirati ukusan riblji obrok.

Komentiraj