Natko Beck: “Covid pošteđuje djecu, za njih je gripa opasnija”

Liječnik Natko Beck, specijalist radiologije dječje bolnice na Srebrnjaku i ovogodišnji dobitnik HUOJ-a za komunikatora godine u utorak je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao stanje s koronavirusom.

Poručio je da je, ako pogledamo u prošlost, covid blaga pandemija. “Ovo pandemija je simpatična prema nama jer pošteđuje djecu. Bolest je opasna, ali ne spada u civilizacijski ugrožavajuće, barem ne zasad. Djeca gotovo uopće ne obole, meni je to dovoljno da je proglasim blagom. Za djecu je opasnija gripa. Dobro je što je zbog covida gripa bila potisnuta”, rekao je Natko Beck.

Dodao je da je na Srebrnjaku dosad bilo nekoliko bolesne djece, svi s blagim simptomima. Zbog koronavirusa, ističe, dječja bolnica Srebrnjak nije puno patila. “Ipak, usporio se postupak dolaska u bolnicu. Ove godine je jako teško biti ravnatelj velike bolnice jer je teško održavati veliki sustav, a da su svi zadovoljni”, rekao je.

O platformi CijepiSe Beck je rekao: “Sustav je trom, politika je troma, pretroma za brze promjene. Očekivati od bilo kojeg ministarstva da napravi dobru aplikaciju je dosta iluzorno. Ne znam ništa o platformi CijepiSe, osim da se može bolje i jeftinije”.

Beck na Instagramu ima preko 18 tisua pratitelja, a veliki je ljubitelj gadgeta i radiologije: “Kad imate ultrazvučnu sondu koju možete nositi sa sobom, spojiti na mobitel i pregledati, primjerice, štitnjaču… To su veličanstvene stvari. Sad se to može provjeriti u roku od jedne sekunde bilo gdje, to je sjajno.”

Komentiraj