FEKP

Natječaj za kratku priču za mlade autore – FEKP19

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) su pokrenuli novu kategoriju natječaja za kratku priču – FEKP19 za mlade autore i autorice.

FEKP19 je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, koji će svoje priče pripremiti u suradnji sa svojim učiteljima, profesorima i mentorima. Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce do 19 godina starosti, koji/e pišu na hrvatskom jeziku, a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče, koje duljinom ne smiju prelaziti  6000 znakova s razmacima. Organizatori žele čuti misli, snove, nadanja i fantazije mladih u formi kratkih priča. Tema je“Trebaš čuti ovu priču”, a žanr nije određen. Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2019. godine u 23.59 sati.

Proglašenje najbolje priče bit će na Festivalu europske kratke priče u Rijeci, koji se održava 5. i 6. lipnja. Tri prvonagrađene priče objavit će se na web stranici Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture, gdje se mogu pogledati detalji natječaja, i na internetskom portalu Gradske knjižnice Rijeka.

Komentiraj