Natječaj Ministarstva poljoprivrede: Proizvođačima povrća u plastenicima 150 milijuna kuna

Proizvođači povrća u plastenicima moći će se od sredine veljače do kraja travnja prijaviti na natječaj za sufinanciranje ulaganja u tu proizvodnju, za koji je raspoloživ ukupan iznos potpore u iznosu od 150 milijuna kuna, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo poljoprivrede.

“Objavljen je natječaj za sufinanciranje ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 150 milijuna kuna, a prijave su moguće od 15. veljače do 30. travnja 2021. godine”, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Kako se objašnjava, u sklopu natječaja za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” – provedba tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje plastenika, koja će doprinijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane.

Najviši iznos javne potpore po projektu iznosit će 150 tisuća eura, pri čemu iz Ministarstva napominju da će se intenzitet javne potpore od 50 posto po projektu moći uvećati za dodatnih 20 posto, do najviše 70 posto, u slučajevima kada ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kada se ulaganje provodi u područjima s ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta.

Svrha natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima – plastenicima, navodi se u priopćenju.

Komentiraj