Sanjin Strukic/PIXSELL

Natječaj HND-a za najbolje novinarske radove u 2016.

Hrvatsko novinarsko društvu (HND) raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine, a natječaj je otvoren do 28. veljače 2017., priopćeno je u utorak iz HND-a.

Autore za nagrade HND-a mogu predlagati pojedinci, svi ogranci, zborovi i županijska vijeća, uredništva, članovi HND-a, te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HNDa i sami autori.

Uz obrazloženi prijedlog, kandidati i predlagači dužni su priložiti fotokopije objavljenih radova, odnosno CD ili DVD snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri i dokaz o objavljenoj fotografiji (presnimka tiskanog izdanja ili elektronske objave).

Novinarske nagrade sastoje se od priznanja i pripadajućeg novčanog iznosa.

Dobitniku nagrade za životno djelo Otokar Keršovani pripada iznos od 15.000 kuna, a dobitniku nagrade Novinar godine od 8.000 kuna.

Dodijelit će se i godišnje nagrade Marija Jurić-Zagorka za najprestižnije novinarske  radove za pisano, radijsko, televizijsko, internetsko i istraživačko novinarstvo; nagrada za Žarko Kaić za snimateljski prilog na televiziji kao i nagrada za novinsku fotografiju Nikša Antonini.

Dobitnicima nagrada Marija Jurić-Zagorka, Žarko Kaić i Nikša Antonini pripada iznos od po 5.000 kuna, navode iz HND-a.

Komentiraj