Nataša Tramišak: “Sva sredstva iz EU fondova koristit će se za što bržu obnovu cijelog područja pogođenog potresom”

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u srijedu je u emisiji ‘A sada Vlada’ naglasila kako se priprema novi zahtjev za potporu iz Fonda solidarnosti EU-a koji bi pomogao u vraćanju javne infrastrukture na sva područja pogođena potresom.

“Sva raspoloživa sredstva iz EU fondova koristit će se za što raniju i bržu obnovu cijelog područja pogođenog potresom, prvenstveno Sisačko-moslavačke županije, ali i svih ostalih županija koje su stradale”, istaknula je.

“Već sada smo osigurali 111 milijuna eura iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija za izgradnju novog socijalnog fonda u funkciji socijalnog stanovanja”, dodala je te naglasila kako bi procjene štete trebale biti gotove u sljedećih nekoliko tjedana.

“Izračune procjena opet će raditi stručnjaci Svjetske banke kao što je to bio slučaj u Zagrebu”, istaknula je Nataša Tramišak te dodala da obnova Banovine neće zaustaviti ostale projekte na slabije razvijenim područjima poput Like i Dalmatinske Zagore.

Komentiraj