Natalija Martinčević: “Ako dođe do suradnje s Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. Na potezu je HDZ”

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević u srijedu je bila suzdržana prilikom glasanja o povjerenju ministru zdravstva Viliju Berošu. Taj suzdržan glas ove saborske zastupnice pokazao je da Andrej Plenković i HDZ nema većinu u Saboru.

“Htjeli smo uputiti poruku da suradnja podrazumijeva obostranu suradnju i obostrano poštivanje. Mi, nažalost, to nismo sada imali. Imali smo jednu izrazito prljavu kampanju u Varaždinskoj županiji, u kojoj se kandidat HDZ-a koristio i ljudima pod optužnicama i osuđenim kriminalcima. Nakon toga se ide i korak dalje, a to je očito namjera da se u Skupštini Varaždinske županije formira većina s takvim ljudima. Vi tamo imate listu Ivana Čehoka, za kojeg svi znamo da je pod četiri potvrđene optužnice. One su vezane uz nanošenje milijunske štete gradu Varaždinu i ako HDZ misli surađivati s takvim ljudima, sasvim sigurno neće dalje surađivati s Reformistima, niti lokalno niti na nacionalnoj razini”, kazala je Natalija Martinčević novinarima u Saboru.

Dodala je da, ako dođe do koalicija s Ivanom Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. “Ljudi koji su pod optužnicama, takva suradnja je nama potpuno neprihvatljiva, to bi bacalo veliku ljagu na Reformiste i mi to nećemo dozvoliti. Mi smo taj stav jučer jasno iznijeli, iznio ga je predsjednik stranke Radimir Čačić, a ja sam ga ovdje na ovaj način i potvrdila. Sad je na potezu HDZ”, rekla je saborska zastupnica.

 

Komentiraj