Weekend Media Festival, Marko Lopac

Nastupom Zdenke Kovačićek i Marka Tolje počeo 11. Weekend Media Festival

Hitovima “Žena za sva vremena”, “A natural woman” Arethe Franklin te legendarnim pjesmama Olivera Dragojevića, jedna od najcjenjenijih jazz, rock i bluese pjevačica Zdenka Kovačiček, uz pratnju Jazz orkestra HRT-a i dirigentskom palicom Mirona Hausera, otvorila je 11. Weekend Media Festival u Rovinju.

Pozornicu u staroj tvornici duhana hrvatska glazbena diva dijelila je s glazbenikom Markom Toljom, koji je ove godine prvi put na festivalu. Ovom prilikom mladi je pjevač s Jazz orkestrom HRT-a izveo je evergreene sa zajedničkog albuma ‘Stavi pravu stvar’. Dvoje glazbenika rasplesalo je Dvoranu Vrt u kojoj su bila brojna poznata lica iz poslovnog, društvenog i kulturnog života Hrvatske.

Kraj prvog dana začinjen je filmskom poslasticom. Po prvi puta na Weekend Media Festivalu održan je ‘Open Air Cinema powered by CineStar’. U kinu pod zvijezdama uz prigušeno svjetlo svijeća, gosti su se zabavili uz hrvatsku premijeru filma ‘Pepermint’ s glumicom Jennifer Garner u glavnoj ulozi.

Sinoćnje “kino pod zvijezdama” bila je najava prvog CineStar kina u Istri, koje će biti otvoreno u Puli u sklopu shopping centra Max City, službeno otvorenje se planira do kraja ove godine.

Jedanaesto izdanje najvećeg festivala komunikacijske industrije u regiji okuplja više od pet tisuća  sudionika te više od 550 novinara i 350 studenata. Oni će u šest dvorana sudjelovati na preko 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje će održati više od 150 utjecajnih govornika iz cijeloga svijeta.

Nakon cjelodnevnih predavanja, tulum se nastavlja. Subotnji program ‘Weekend Goes Global’ će predvoditi braća David i Stephen Dewaele, poznatiji pod umjetničkim imenom 2manydjs.

Komentiraj