Nastup Joška Gvardiola na Svjetskom prvenstvu nije upitan

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol zadobio je prijelom nosnih kostiju na utakmici protiv Freiburga, no zbog ozljede neće dugo izbivati s travnjaka, priopćio je HNS.

Joško Gvardiol je u 23. minuti utakmice RB Leipzig – Freiburg morao napustiti travnjak nakon što se u skoku nezgodno sudario sa suigračem.

Liječnička služba RB Leipziga ustanovila je kako je Gvardiol zadobio prijelom nosnih kostiju te natečeno oko, no ozljeda ne zahtijeva bilo kakav kirurški zahvat. Ovisno o situaciji s natečenim okom, Gvardiol bi mogao već u petak trenirati, uz posebnu masku koja mu je pripremljena.

“U komunikaciji smo s liječničkom službom Leipziga te prema dijagnostici nemamo razloga za brigu jer će Joško moći normalno trenirati i igrati od prvog dana okupljanja reprezentacije, uz naravno nošenje maske. Čuli smo se i s Joškom, koji se već iste večeri osjećao dobro, pa iako se radi o neugodnom udarcu, ne trebamo brinuti za Joška u kontekstu Svjetskog prvenstva”, izjavio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Saša Janković.

Komentiraj