Nacional

NASTUP 6. VELJAČE Beogradska indie folk grupa Stray Dogg u Lisinskom

Iako je na sceni tek od 2011., grupa Stray Dogg osvojila je publiku u Hrvatskoj. Dušan Strajnić, vođa i pjevač grupe Stray Dogg koji nastupa pod umjetničkim imenom Dukat Stray, cijenjen je kantautor u Srbiji, a da se ne radi o slučajnom uspjehu, govori i podatak da je tijekom proteklih pet godina održao veći broj nastupa s grupom Stray Dogg širom Europe.

‘’Dukat Stray je ovog ljeta gostovao na Feel So Fine festivalu u Vrbniku i tom prigodom dogovorili smo zagrebačku promociju novog albuma ‘Come Along Wind’ koji je snimljen u Rijeci, u studiju GIS producenta Mateja Zeca. Dukat je imao samo jedan zahtjev, a odnosio se na dobru akustiku prostora. Činilo se logičnim spojiti odličan ambijent, akustiku i značaj Lisinskog s izvođačem koji to itekako zaslužuje. Muzika grupe Stray Dogg je mješavina americane, indie rocka i folka, upakirana u melankolične aranžmane prepune detalja i slojeva koji zaslužuju punu koncentraciju i neometano uživanje iz fotelje’’, izjavio je za Nacional organizator koncerta Luka Juranić.

Iako će 6. veljače nastupiti u drugačijem prostoru od svih dosadašnjih, organizatori se ne boje slabe posjećenosti. ‘’Za koncerte grupe Stray Dogg uvijek se traži karta više, a sudeći po rezultatima pretprodaje, tako će biti opet. Novi, treći album dovoljan je mamac za publiku željnu dobre glazbe. Osim Stray Dogga, pripremili smo još dva izvođača i to za zagrijavanje J.R. Augusta koji će izvesti svoj solo nastup na koncertnom klaviru Steinway, kao i NLV koji će nastupiti na afteru u Kavani Lisinski. Program će trajati od 20 pa sve do ranih jutarnjih sati, a zamišljen je kao cjelovečernji izlazak’’, rekao je Juranić. Hrvatski glazbeni kritičari upravo su album ‘’Come Along Wind’’ stavili na vrh liste najboljih regionalnih izdanja u 2015.

Komentiraj