Nastavljeno suđenje u aferi SMS: “Varga mi je rekao da će srušiti Vladu i Tomislava Karamarka vratiti na vlast”

U srijedu je u Osijeku nastavljeno suđenje u aferi SMS.

Optuženi Franjo Varga i Blaž Curić stigli su na Županijski sud u Osijeku, a u pratnji policije došao je i jedan od svjedoka, bivši načelnik PU osječko-baranjske Darinko Mikulić, koji se jučer nije pojavio pa je određeno privođenje na sud. Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas neće svjedočiti, jer ima ročište u Zagrebu u postupku u kojem je optužen.

Na klupu za svjedoke prvi je sjeo sportski djelatnik Bruno Hotko, koji je 2017. i 2018. bio direktor hotela u GNK Dinamo. Sam je rekao da je bio ‘potrčko’, prenosi Večernji, odnosno – veza između Varge i Zdravka Mamića. Također, rekao je i da mu nije u potpunosti bilo jasno što je to točno Varga radio za Mamića. Što se tiče Curića, o njemu mu, ustvrdio je, nitko nije govorio, niti ga je ikada vidio, a nije za njega ni čuo.

PHOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

 

Svjedok Ivica Rebrina kazao je kako od 2017. poznaje Vargu, a zaposlio ga je 2018. u svojoj tvrtki. “Varga mi je rekao kako prisluškuje određene osobe za Zdravka Mamića, da ima opremu za praćenje komunikacije. Spominjao mi je i Ivicu Todorića, da će biti zaposlen kod njega. Pretpostavljao sam da će nešto slično raditi i za njega. Ali sve skupa mi se činilo nemogućom misijom, sve što je pričao, smatrao sam izmišljotinom”, rekao je.

”Jednom mi je Varga rekao da ima neke poruke Martine Dalić, vezane za aferu Agrokor, i da će “pasti Vlada”, da će srušiti Vladu i Tomislava Karamarka vratiti na vlast. Rekao sam mu da mene ostavi i da nikome to ne priča jer to nisu stvari za priču”, kazao je Rebrina u istrazi, a ponovio je to i danas na sudu.

Svjedoci Darinko Mikulić, bivši načelnik PU osječko-baranjske, i njegova supruga Anka na sud su privedeni. Ona je rekla da ne poznaje ni Vargu, niti Curića, a Mamića zna iz novina i sreli su se jednom prije petnaestak godina. Kaže kako je pozdravio nekoga s kim je sjedila za stolom u restoranu dok je Mikulić rekao da mu je Curić prijatelj i da ga poznaje iz rata.

PHOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

Komentiraj