NASTAVLJENO SUĐENJE SRNEC: “Jasmina je bježala od Smiljane kojoj je išla pjena na usta”

Na varaždinskom Županijskom sudu danas se nastavilo suđenje Smiljani Srnec, koja je optužena da je u ljeto 2000. godine u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić te njeno tijelo 19 godina držala u škrinji u obiteljskoj kući.

Na današnjem ročištu svjedočili su obiteljski prijatelji.

Prva je na klupu za svjedoke sjela Sonja Šamarija koja je izjavila da poznaje cijelu obitelj. Ona i Jasmina odrasle su zajedno i dolazila im je u kuću. Bila je prijateljica sa sestrama od malih nogu, no prestala se družiti sa Smiljanom jer su se posvađale, piše RTL.

No, porječkale su se i tijekom rasprave. Naime, Smiljana je inzistirala da joj svjedokinja kaže zašto su se posvađale i da se točno izjasni je li se posvađala s njom ili njezinom pokojnom sestrom Jasminom. Svjedokinja je rekla da ne želi komentirati svađu jer je to osobna stvar. Smiljana je inzistirala da se Šamarija izjasni kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj.

Svjedokinja je izjavila da se ne sjeća od koga je to točno čula, a Smiljana Srnec ju je podsjetila da nisu razgovarale od kada su se posvađale, što je bilo 1994. godine, puno prije nestanka Jasmine.

Na klupu za svjedoke potom je sjeo Vladimir Markić, vlasnik lokala u kojem je Smiljana radila. Kazao je kako se ne sjeća točnbo kada je ona radila ondje. Srnec ga je podsjetila da je to bilo 2001. i 2002. godine. Odgovarajući na pitanja tužiteljstva obrane, Markić je kazao kako je poznavao Smiljanu i oca Martina dok Jasminu nije poznavao. Ustvrdio je kako nikada Smiljanu nije pitao o sestri jer su to za njega bila djeca.

Za oca Martina rekao je kako nije često dolazio u lokal, te kako nikada nije pričao o kćerima.

Boris Kocijan, daljnji rođak obitelji je kazao na sudu kako je svjedočio jednoj svađi Smiljane i Jasmine. “Ja sam naišao dok je svađa već trajala. Vikale su i mislim da su se tukle. Jasmina je istrčala van i povikala ‘bježi, zatići će nas!’ Ja sam pretrnuo, stao sam kao skamenjen. I onda sam vidio Smiljanu i vidio da nije bila baš normalna”, izjavio je svjedok.

Potom je objasnio i kako je Smiljana izgledala: “Rastresena sva. Bila je čudna. Loše, opasno. Teško mi je to opisati. Kao da nije bila svoja. Kao da nije imala zjenice, pjena joj je bila na ustima, slina… Prvi put sam je vidio takvu”, kazao je.

Pitanja mu je u suzama postavljala i Smiljana. Inzistirala je da se ‘točno sjeti situacije’, pri čemu je ustvrdila da je ona bila ta koja je bježala od Jasmine. “Smiljana to nije istina”, ustrajao je rođak.

Nakon kraće rasprave sa svjedokom, Srnec je kroz suze ustvrdila kako nije agresivna.

Komentiraj