Nastavljeno suđenje Bandiću u aferi Agram

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na zgarebačkom Županijskom sudu u poendjeljak je nastavljeno suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u aferi Agram. USKOK ga zajedno s brojnim suradnicima tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna.
Danas na sudu svjedoči Milkica Macan, žena za koju je Bandić u razgovoru s Bulumom rekao da je “iz njegove familije”. Macan je ustvrdila da nije u rodu ni s kim od optuženih te da se 2007. godine zaposlila u Gradu Zagrebu, u kuhinji. Na sudu je rekla da je tada imala srednju stručnu spremu te da je u međuvremenu napravila prekvalifikaciju za upravnog referenta.
Nakon prekvalifikacije prešla je, kako je kazala, raditi u pisarnicu u Novi Zagreb, na poslovima tehničkih unosa podataka. Iz USKOK-a kažu kako je nakon toga premještana još jednom, dakle, dva puta u dva mjeseca. Kazala je kako se ne sjeća je lu u razdoblju između dva premještaja završila kvalifikaciju. Macan je dodala kako nema vozačku dozvolu.
Upitana je li na novom radnom mjestu dobila veću plaću, Macan je rekla da manju plaću nije dobila, a da se ne sjeća je li bila ista ili malo veća.
Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti teške preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane do ožujka prošle godine, kada je potvrđen veći dio optužnice.
Suđenje je počelo u listopadu prošle godine, kada je Bandić kazao da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice. Isto su ponovili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco i glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Komentiraj