Nastavljaju se previranja u Hrvatskoj pošti, a zaposlenici tvrtke s nestrpljenjem i zanimanjem očekuju postizborna preslagivanja u Upravi jer se tvrdi da se sve to radi u ime HDZ-a

Tijekom posljednjih dana nastavljene su smjene u Hrvatskoj pošti, doznao je Nacional od izvora bliskih toj tvrtki. Većina tih smjena, kako je to za Nacional otkrilo više izvora, zapravo se iznuđivala pritiscima, a u konačnici nakon tih pritisaka izvršni direktori pristaju na sporazumni raskid svojih ugovora o radu.

To se najčešće tako radi kako bi se izbjeglo da se te ljude smijeni sukladno internim propisima Hrvatske pošte i Zakonu o radu, jer za takve na propisima utemeljene smjene najčešće nema utemeljenja. Nacional je dobio uvid u internu dokumentaciju Hrvatske pošte i predložene sporazumne raskide radnih odnosa koji to potvrđuju. Tako je bilo i prije desetak dana.

Tvrdi se da je jedini član uprave Josip Udiljak izglasao nepovjerenje jednom djelatniku bez prethodnih upozorenja, navodeći da je to napravio zbog manjka komunikacije, odnosno propusta u komunikaciji tog djelatnika…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKOZeljko Lukunic/PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakGERARD DEPARDIEU “Francuska? To je Disneyland u kojemu žive imbecili”
Sljedeći članakMourinho odbio doći na konferenciju za novinare nakon pobjede u Liga kupu
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.