Sanacija odlagališta Karepovac nastavljena je u ponedjeljak nakon dvotjedne stanke zbog božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika, izvjestili su iz splitske Gradske uprave.

Radovi na sanaciji odlagališta Karepovca prekinuti su 22. prosinca prošle godine, a splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara tom je prigodom objasnio da se to čini kako bi stanovnici Splita i okolnih mjesta, posebice oni najbliže odlagalištu, odmor i blagdane proveli što ugodnije.

Tijekom privremenog mirovanja sanacijskih radova kompletirani su uređaji za mjerenje svih šest plinova propisanih u Glavnom projektu sanacije. Tako će se uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjeriti i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptan, ističu iz splitske Gradske uprave.
Pored kontinuiranog mjerenja kvalitete zraka, komunalno poduzeće „Čistoća“ već duže vrijeme na odlagalištu Karepovac provodi ispitivanja i mjerenja plinskih bunara te obavlja analizu procjednih voda, a izvođači radova će nastaviti mjeriti vrijednosti plinova na samom gradilištu.

Komentiraj