Nastavljena potraga za nestalom meksičkom surfericom

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jutros je nastavljena potraga za surfericom iz Meksika, koja je nestala u ponedjeljak u ranim poslijepodnevnim satima kod Bola. Potraga za Meskikankom obustavljena je sinoć zbog mraka.

Podsjetimo, jučer je MRCC Rijeka pokrenuo koordiniranu potražno-spasilačku akciju u splitskom akvatoriju za nestalom V. V. S., rođenom 1993., državljankom Meksika, nakon dojave hrvatskoga državljanina, voditelja surferske škole B.H., koja je organizirala surfanje u Bračkom kanalu.

Prema izjavama svjedoka, nestala surferica posljednji je put viđena 200 metara od obale kod Bola. Kako su izjavili, pokušala je plivati do obale zbog čega je pustila dasku, no uslijed naleta jakog vjetra i visokoga mora, očevici su je izgubili iz vida.

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u u 16.03h uočio napuštenu surfersku dasku 3 nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu surfericu. U 16.56h zbog daljnjega pogoršanja izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru u Splitskom području nadzora sigurnosti plovidbe, MRCC Rijeka privremeno je naredila prekid pomorskih traganja za nestalom surfericom, no nastavlja se sa kopnenom potragom, u koju su angažirani pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi iz Splita te službenici Policijske uprave Splitsko – dalmatinske županije, koji pretražuju obalno područje Dugog rata do Rta Smočiguzica, odnosno, sjevernu stranu otoka Hvara od uvale Žukova prema Travnoj, izvijestili su iz Ministarstva mora.

Komentiraj