Nastavljen štrajk u Uljaniku i 3. maju

Dusko Marusic/Pixsell

U petak je nastavljen štrajk u brodogradilištima Uljanik i 3. maj. Sindikati najavljuju kako će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva o isplati plaće koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza.

Radnici Uljanika traže i odlazak Uprave na čelu s predsjednikom Giannijem Rosandom, koju smatraju najodgovornijom za trenutačnu situaciju. Radnici 3. maja najavili su kako će se danas održati skup radnika na kojem će se radnicima obratiti predstavnici Uprave 3. maja, kao i cijele Uljanik grupe, piše HRT.

Održan sastanak u Vladi

U četvrtak je održan sastanak u Vladi, a završio je bez rješenja. Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak, nakon sastanka u Vladi, da strateški partner Danko Končar u ovom trenutku ne nudi model kojim bi se mogla osigurati plaća za radnike Uljanik grupe, a da nažalost neki model s tim ciljem ne nudi ni uprava brodogradilišta.

Danko Končar je nakon sastanka izjavio novinarima da postoje snage koje rade na tome da do stečaja Uljanika ne dođe, a što se tiče ulaska Kermas energije kao strateškog partnera, kazao je “vidjet ćemo”. Rekao je da je njegova tvrtka već dala ponudu koja je prihvaćena, a potvrdio je riječi ministra Horvata da u ovom trenutku nisu spremni dati novac Uljaniku, napominjući da se može dogoditi da Europska komisija odbije plan restrukturiranja.

Plaće trebale biti isplaćene 15. kolovoza

Radnici 3. maja, kao i radnici cijele Uljanik Grupe, traže isplatu plaća za srpanj, koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza.

U 3. maju traže i nastavak brodograđevne djelatnosti i proizvodnje, odnosno rješavanje sudbine brodogradilišta u kojemu se, iako su brodovi na navozima, ne radi jer nema novca za potreban materijal.

Komentiraj