Nastavlja se suđenje Tomaševiću, tužiteljstvo traži uvjetnu kaznu

Marko Lukunic/PIXSELL

Nastavlja se suđenje požeško slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za nasilje u obitelji i nanošenje tjelesnih ozljeda supruzi Mari Tomašević.

Za danas i sutra sazvana su dva ročišta, a pozvano je ukupno deset svjedoka, među kojima su i sin i snaha koji su sa supružnicima Tomašević živjeli na istoj adresi, te medicinski vještak, piše N1.

Na Sud je danas stigla i Mara Tomašević koja je prije tri mjeseca na početku suđenja u skučenoj sudnici, svega koji metar od supruga, više od sat vremena svjedočila te govorila o svemu što je tijekom godina braka s Tomaševićem prolazila.

Tomaševićeva obrana i danas je zatražila isključenje javnosti sa suđenja, zbog zaštite osobnog života optuženika i članova obitelji, posebno sina i snahe jer imaju malodobnu djecu. Mara Tomašević složila se da bude isključena javnost, pa je sudac usvojio prijedlog i isključio javnost za danas.

Tomaševića se tereti za nasilje u obitelji, da je tijekom dvije godine omalovažavao suprugu, prijetio joj, hvatao ju za vrat i šamarao. Ali i da ju je u listopadu 2017. godine s namjerom da je ozlijedi udarao po glavi, hvatao za vrat, i rukama i nogom snažno odgurnuo prilikom čega je ona ozlijeđena.

N1 doznaje da, iako se za svako pojedinačno djelo po zakonu može izreći kazna zatvora do 3 godine, Tužiteljstvo za Tomaševića traži uvjetnu kaznu.

Komentiraj