Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec: Svjedoci će pričati o Jasmininom životu u Zagrebu

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas se nastavlja suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je u ljeto 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu, u kojem je neotkriveno ležalo 19 godina.

Danijela Herceg, Melita Sečan Hrastić i Tomislav Pintarić prvi su svjedoci obrane Smiljane Srnec koje je sudac Tomislav Brđanović odlučio pozvati na varaždinski sud kako bi pokušao saznati nešto više o životu i navikama ubijene Jasmine Dominić tijekom studija u Zagrebu, prenose 24sata.

Herceg i Sečan Hrastić Jasminine su prijateljice s Fakulteta političkih znanosti, a jedna od njih s ubijenom je išla i u Gimnaziju u Varaždinu. S druge strane, Pintarić je Palovčanin, poznanik Smiljanina supruga Ivana Srneca, ali i svjedoka Dražena Palfija, kojega Smiljana optužuje za laganje.

Osim saslušanja troje svjedoka, sud će pribaviti i podatke je li, tko i kad kontaktirao društvo Santa Domenica radi odvoza škrinje, a vještacima je naložio da dopune psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje nakon što je Smiljana iznijela svoju obranu.

Ročište će se i ovog puta održati preko videolinka, zbog situacije s koronavirusom.

Podsjetimo, Srenc je sredinom svibnja iznijela svoju obranu na sudu i ustvrdila da nije ubila svoju sestru Jasminu čije je tijelo prošle godine.

“Nisam ubila svoju sestru. Ostala sam bez nje i jako mi je teško. Pijem tablete za smirenje otkad je nestala. Bile smo si dobre, pomagale smo si, voljela sam je i uvijek ću je voljeti. Nikome iz obitelji ne bih naudila, nikako”, rekla je Srnec i dodala da ne želi odgovarati za nešto što nije učinila.

Komentiraj