Nastavlja se projekt ‘Grad/Općina – prijatelj ženskog poduzetništva’

“Iznimno nam je zadovoljstvo predstaviti vam ciklus besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, kao i sve one koji to žele biti, u sklopu projekta ‘Grad/Općina – prijatelj ženskog poduzetništva’ kojega Virtualni ženski poduzetnički centar provodi s jedinicama lokalne samouprave.

U proljetnom dijelu edukacija odradili smo više od 110 sati besplatnih radionica i predavanja u Lipiku, Novoj Gradiški, Petrinji i Zaprešiću, za više od 140 polaznica i polaznika.

Od ove jeseni nastavljamo s besplatnim edukacijama kojima se pridružila u projektu i Petrinja, a uskoro krećemo i u ostalim gradovima Hrvatske.

Prva besplatna edukacija u općini Čaglin održat će se, uz veliku potporu i donaciju
danskog poduzetnika hrvatskih korjena gospodina Krune Kaića, porijeklom iz Požeško
slavonske županije, uz veliko organizacijsko zalaganje Udruga građana ‘Put, istina i
život'”, piše u objavi za javnost Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Ja (ne)mogu biti poduzetnik!
u ponedjeljak, 13. studenoga 2017. godine
u Osnovnoj školi Stjepana Radića (Vladimira Nazora 3, Čaglin)
od 16 do 20 sati

Prva besplatna edukacija u općini Čaglin održava se i uz potporu načelnika općine
gospodina Dalibora Bardača. Svi zainteresirani za pohađanje edukacija mogu predavanjima
slobodno nazočiti.

Općina Čaglin, koja je na žalost jedna od najsiromašnijih općina ne samo Požeško slavonske županije, nego i Hrvatske, prema Popisu stanovništva iz 2011. godine broji 2 723 stanovnika u 869 kućanstvu te ulazi u skupinu rijetko naseljenih općina s do 50 stanovnika po km². Općina zauzima površinu od 179.6 km². Gospodarska općine Čaglin uglavnom je naslonjena na proizvodnju hrane u OPG-ovim te poduzetničke aktivnosti kroz plasman proizvoda tamošnjih OPG-ova, dok ostalih gospodarskih aktivnosti nema.

Stanje u općini Čaglin nije dobro, puno je nezaposlenih, ne otvaraju se nova radna mjesta, stanovništvo je sve starije…

Program planiranih edukacija u najsiromašnijoj općini u Hrvatskoj u cilju gospodarskog aktiviranja preostalog stanovništva, uključuivat će teme poput izrade poslovnog plana, kvalitetne prezentacije poduzetničkih usluga i proizvoda na tržištu, prodajnih tehnika, brandiranje, izgradnju vizualnog identiteta, osnove marketinga i odnosa s javnošću, važnost digitalnog komuniciranja, kako povlačiti sredstva iz EU fondova, važnosti kreativnosti u poduzetništvu, kako učinkovito pregovarati i još mnoge druge prilagodljive potrebama svake poduzetnice i poduzetnika i onih koji će to tek biti…

Edukacije koje organiziramo, osim informativno – obrazovnog karaktera, nose obilježja motivirajuće i organizacijske radionice čime će polaznici unaprijediti svoje profesionalne živote te preuzeti odgovornost za poslovne aktivnosti na učinkovitiji način od dosadašnjeg u poduzetništvu.

“Stručni predavači Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koji su i sami poduzetnici s bogatim poslovnim iskustvom pripremaju i pripremit će polaznike za brojne izazove tržišta, od trenutka kada se sa svojim proizvodima i uslugama nađu na njemu, ali i ako imaju svoj poduzetnički projekt već godinama”, rekla je u povodu početka edukacija, Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

poduzetnica.hr

Komentiraj