Nastavlja se osipanje Tedeschijeva menadžmenta

Luka Stanzl/PIXSELL

Vijest kako Filip Mutić prelazi iz Atlantic grupe u Agrokorovu perjanicu Ledo izazvala je veliku pozornost. Neki taj transfer vide kao prvi korak u preuzimanju Agrokora od domaćeg konzorcija u kojem su, navodno, uz Atlantic još Adris, Podravka, obitelj Lukšić i mirovinski fondovi.

Međutim iz Atlantic grupe sve to demantiraju.

Mutić je u kompaniji Emila Tedeschija bio zadužen za kontroling i financije poslovnog segmenta pića (Cedevita, Cockta, Donat Mg i Kala). U Ledu je dobio poziciju člana Uprave koji će se baviti financijama.

Na upit tportala iz Atlantica su odgovorili kako nisu sretni zbog odlaska tako bitnog menadžera.

‘Filip Mutić je svakako menadžerski kadar od kojeg se nerado rastajemo, uvažavajući pritom pravo svakog našeg zaposlenika da odlučuje o razvoju vlastite karijere. Jedino u tom kontekstu valja tumačiti i kolegin prelazak u sustav Agrokora, koji nema nikakvu drugu ili dublju pozadinu’, poručili su iz Atlantica.

Također su opovrgli tvrdnje da su dio nekog većeg domaćeg konzorcija čiji je cilj preuzimanje Agrokora.

‘Atlantic grupa nije dio bilo kojeg konzorcija, a Agrokor i kompanije iz njegovog sastava nisu primarni predmet interesa u kontekstu razvoja poslovanja Atlantic grupe’, naglasili su iz Tedeschijeve tvrtke.

Komentiraj