NASTAVLJA S VRIJEĐANJEM Trump ponovno ‘časti’ novinarku Foxa

EPA/CRISTOBAL HERRERA

Američki predsjednički kandidat Donald Trump pojačao je u srijedu sukob s Fox Newsom, upotrijebivši uvredljivu riječ koja ukazuje na ženu lakog morala u tvitu o voditeljici Megyn Kelly nakon što se dramatično povukao iz debate samo nekoliko dana prije prvog glasovanja u Iowi.

Trump se u utorak povukao iz televizijskog sučeljavanja predviđenog za četvrtak navečer u Des Moinesu u Iowi, nervozan zbog toga što je Fox dopustio Kelly da moderira nakon što su ga naljutila njezina pitanja u debati prošle godine.

Ovaj američki milijarder, u utrci na republikanskim predizborima, i novinarka koja je bila moderatorica u prvoj republikanskoj debati u kolovozu, zakačili su se tom prilikom, a Trump je Kelly predbacio da postavlja agresivna pitanja. Njegove seksističke izjave koje je tada izrekao šokirale su i njegove simpatizere.

Sada je nastavio s uvredama.

“Odbijam nazvati Megyn Kelly ‘fificom’ jer to ne bi bilo politički korektno”, napisao je Trump na Twitteru. “Umjesto toga samo ću je nazvati beznačajnom novinarkom!”

Trumpovo povlačenje znači da u posljednoj televizijskoj debati prije glasovanja u Iowi u ponedjeljak neće biti čovjek koji mjesecima dominira republikanskom utrkom i vodi u mnogim ispitivanjima javnog mišljenja.

Komentiraj