Pogledajte kako se priprema zeleni Shikanji čaj

Unsplash/Umesh Soni

Nastavite piti napitke na bazi čaja, jer je došlo hladnije vrijeme, a bliži se i sezona gripe.

Tradicija pijenja čaja postoji od drevnih vremena. Osim korištenja listova fermentirane ili nefermentirane biljke čajevac, za ovakav napitak se koriste razne ljekovite ili aromatične biljke iz naših krajeva, sušeno voće…

Hladni čajevi su tijekom ljeta bili vrlo popularni pa proučite recept za Shikanji čaj, koji možete modificirati tako da ne koristite kocke leda. Ako nemate naviku konzumiranja čaja, bilo bi dobro da je usvojite.

U litri vode namočite dvije vrećice zelenog čaja pola sata, nakon toga možete dodati kocke leda. U tekućinu se dodaje dvije čajne žlice meda, mala količina himalajske soli i praha kumina. Napitak možete aromatizirati dodavanjem nekoliko listova mente ili metvice. Isjedite pola limuna. Na kraju slijedi miješanje sjemenki bosiljka, koje ste prije namočili u vodi pola sata.

Ovaj čaj se pije na sobnoj temperaturi i ima izotonična i ljekovita svojstva. Voda se ne zagrijava, već se vrećice čaja samo namaču.

Komentiraj