Nastavak suđenja Tomislavu Horvatinčiću u Šibeniku

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na šibenskom Općinskom sudu danas se nastavlja siđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, kojem se treći put sudi zbog smrti bračnog para Salpietro koji su stradali u kolovozu 2011. godine nakon što je Horvatinčić na njih naletio gliserom.

Na prošlom ročištu u studenom prošle godine ponovno su saslušani svjedoci Anica Đerđa Dilber koja je s Horvatinčićem bila na brodu u trenutku nesreće i Boris Seljanovski, bivši istražitelj Lučke kapetanije Šibenik.

Na prošlom ročištu raspravljalo se i o skici pomorske nesreće za koju su Horvatinčićevi odvjetnici tražili izuzeće kao dokaznog materijala. DORH je dodatno predložio da se kao svjedok ispita sin oštećenika Federico Salpietero, čemu se usprotivila obrana Tome Horvatinčića, uz ustrajanje na prijedlogu da se iz postupka izuzme skica pomorske nesreće koja je, prema njima, nezakonit dokaz. To je odbijeno, jer je skivcu napravila službena osoba.

Podsjetimo, nakon što je sutkinja Maja Šupe u listopadu prošle godine oslobodila Horvatinčića na sudu u Šibeniku, tužiteljstvo se na tu odluku žalilo, a Vijeće zadarskog Županijskog suda kojim je predsjedao sudac Hrvoje Visković, u svibnju je poništilo oslobađajuću presudu. Ovim suđenjem predsjeda sudac Ivan Jurišić, za kojeg je Horvatinčićeva obrana tražila izuzeće jer je supruga suca Jurišića zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku te su zato doveli u pitanje njegovu objektivnost i nepristranost, ali im je zahtjev odbijen kao neosnovan.

Komentiraj