Nastavak potrage: “Mornari su vidjeli crvenu signalnu raketu”

Dva promatrača na komandnom mostu broda ALP Striker, koji traga za preživjelima nakon potonuća broda Bourbon Rhode, uočila su u noći s nedjelje na ponedjeljak najprije bijeli pa odmah zatim crveni pirotehnički signal koji su mogući poziv za pomoć, priopćila je prefektura Martinique i to je nova nada u potrazi za šibenskim kapetanom Dinom Miškićem i njegovom posadom.

Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu s kursa i odu na područje do kojeg će stići tijekom dana, piše francuski list Le Parisien. U priopćenju prefekture Martinique odaju kako će već danas ujutro iznad tog područja letjeti zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130, prenose 24sata.

Obitelj i prijatelji šibenskog kapetana Dina Miškića pokrenuli su crowdfunding kampanju kojom namjeravaju samofinancirati nastavak potrage, ukoliko ta tri nova broda skrenuta s kursa, ALP Striker i zrakoplov Hercules ne uspiju već danas locirati otkud je došao raketni signal.

U petak poslijepodne Francuzi su službeno objavili kako se povlače njihovi brodovi, zrakoplovi i helikopteri njihove vojske. Sedmoricu mornara čija je sudbina nepoznata, a među kojima je i hrvatski kapetan, nastavio je tražiti tek jedan brod – ALP Striker. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u međuvremenu je pisala Emmanuelu Macronu i molila da se potraga ponovno intenzivira.

Kako bi financirali dodatne zrakoplove i brodove, Šibenčani su pokrenuli Crowdfunding kampanju i preko noći prikupili više od 10.500 eura.

Komentiraj