FaH

NASTAVAK ISTRAGE: Pritvorena druga osumnjičena za ubojstvo Kim Jong Nama

Malezijska policija pritvorila je u četvrtak drugu ženu osumnjičenu za ubojstvo polubrata sjevernokorejskoga vođe Kim Jong Una, a u srijedu  je zamjenik premijera objavio da će tijelo Kima Jong Nama veleposlanstvu Sjeverne Koreje u Kuala Lumpuru.

Policija je potvrdila da je uhićenje 25-godišnje žene s indonezijskom putovnicom na ime Siti Aishah u četvrtak ujutro povezano sa smrću Kim Jong Nama, prenose agencije dpa i Reuters.

Žena je identificirana na snimci u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru gdje je Kim umro i bila je sama prilikom uhićenja, navodi se u izjavi.

Malezijski policijski dužnosnik Fadzil Ahmat u srijedu je za malezijski list The Star rekao da je Kim Jong Nam (45) otrovan u ponedjeljak ujutro otprilike sat vremena prije  nego što se trebao ukrcati na let za Macau.

Malezijske vlasti mogu preko sjevernokorejskog veleposlanstva prepustiti tijelo Kim Jong Nama rodbini, rekao je u četvrtak potpredsjednik malezijske vlade, prenosi agencija Reuters.

“Pošto su obavljene sve policijske i medicinske procedure, možemo tijelo preko sjevernokorejskog veleposlanstva prepustiti rodbini””, rekao je potpredsjednik vlade Ahmad Zahid Hamidi novinarima.

“Naša je politika da poštujemo bilateralne odnose sa stranim zemljama,” rekao je novinarima.

Potvrdio je da je muškarac ubijen u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru doista bio Kim Jong Nam.

“Imao je dvije različite identifikacijske isprave, vjerojatno lažni dokument i pravu putovnicu”, dodao je Hamidi.

Komentiraj