Turska policija izvela je u utorak istodobne pretrese u 44 tvrtke u Istanbulu, s nalozima za uhićenje 120 direktora u sklopu istrage o prošlomjesečnome pokušaju puča, javila je državna agencija Anadolija.

Agencija kaže da su tvrtke optužene za financiranje pokreta muslimanskoga klerika Fethullaha Gulena koji živi u SAD-u, optuženoga za organizaciju puča 15. srpnja. Gullen optužbe odbacuje.

Ni jedna od upletenih tvrtki nije imenovana. Policija je počela pretraživati tvrtke u istanbulskim četvrtima Uskudar i Umraniye, uključujući zgrade koje pripadaju neimenovanom holdingu, prenosi agencija.

Nakon neuspjela puča, pritvoreno je više od 35.000 ljudi, od kojih je 17.000 službeno uhićeno, a deseci tisuća su suspendirani u čistkama u turskoj vojsci, policiji, obrazovnom i pravosudnom sektoru.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.