NASTAVAK “AFERE BRAT”: U HŽ-u promaknut i šogor ministra Gorana Marića

Patrik Macek/PIXSELL

Brat aktualnog ministra državne imovine Gorana Marića, Svetimir Marić, nedavno je imenovan  za člana uprave u tvrtki Tehnički servisi željezničkih vozila. Nakon što je informacija došla u medije, Svetimir Marić dao je ostavku na dužnost.

Goran Marić danas je održao konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o “aferi brat”.

“Ničim nisam utjecao na donošenje odluke za imenovanje mog brata na mjesto člana uprave jedne tvrtke i da ova ostavka njegova pokazuje njegov habitus. On nije dobio funkciju u HŽ-u zato što je moj brat. On se odrekao funkcije da se mene neopravdano ne napada. On ništa nije učinio, niti dobio, što mu po stručnosti ne pripada. Njegova ostavka je njegva stvar. Ja nisam siguran da bih ja to učinio na njegovom mjestu. Ne dopuštam da se uspoređuje neusporedivo”, rekao je Goran Marić. Više o održanoj konferenciji za novinare i izjavi Gorana Marića pisali smo OVDJE.

Izgleda kako ministrov brat Svetimir nije jedini u obitelji zaposlen u HŽ-u. I šogor, suprug Goranove i Svetimirove sestre, doznaje Nova TV, ima posao u Tehničkim servisima željezničkih vozila. Tamo je donedavno bio poslovođa. Kako se navodi u priopćenju Tehničkih servisa željezničkih vozila: “Miro Jurić trenutno je zaposlen na radnom mjestu – voditelj za čišćenje”

Nova TV neslužbeno doznaje kako je na to mjesto došao prije 10-ak dana, u isto vrijeme kad i brat Svetimir u Upravu. Zaposlenik je HŽ-a od ranije. Novo radno mjesto oslobodilo se nakon što je jedan od voditelja otišao u mirovinu.

Na upit o rodbinskoj vezi u HŽ-u, ministar Marić odgovara šturo pisanim putem: “Ministar Goran Marić nije uopće upoznat o nazivu radnog mjesta i radnom statusu gospodina Mire Juriča”, piše Dnevnik.hr.

Komentiraj