Nastava u školi ili kod kuće? Lovrić kaže da će konačna odluka biti donesena polovicom tjedna

Pročelnik Ureda za obrazovanje Grada Zagreba, Ivica Lovrić objavio je za N1 kako škola u cijeloj Hrvatskoj ipak počinje u ponedjeljak, 18. siječnja. Sredinom idućeg tjedna trebala bi biti donesena odluka po kojem će modelu učenici pratiti nastavu.

Ivica Lovrić naveo je kako će se tijekom dana održati sastanak s ministrom Radovanom Fuchsom te donijeti odluka o modelu nastave.

S obzirom na zabrinutost roditelja i peticiju oko sigurnosti djece u školama ističe kako su škole sigurne. “Od potresa u ožujku do početka školske godine obnovili smo gotovo sve škole oštećene u potresu, nastava je redovito odvijana. Ovaj potres 29. prosinca nije nanio značajnije štete zagrebačkim školama, osim u Donjem Dragonošcu gdje nastava neće moći započeti, nego će se odvijati u zamjenskim školama. Model će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i preporukama Stožera”, kazao je Lovrić za emisiju ‘Novi dan’ N1 televizije.

Osim navoda o sigurnosti u školama kao i ostalim obrazovnim i odgojnim ustanovama, Lovrić je naveo kako za sada nema potrebe za gradnjom tunelskih koridora. U slučaju ponovnih podrhtavanja tla naveo je kako će se stanje škola odmah provjeriti “Ako se ponovno dogodi neka trešnja, odmah ćemo provjeriti stanje škola. Donjogradske škole, a to su tri škole, obnovljene su nakon potresa u ožujku i ovih dana na njima nije bilo oštećenja”.

Na temelju epidemiološke procjene, nada se kako će polovicom sljedećeg tjedna imati konačne odluke o modelima odvijanja nastave, a prvi dan nastave u svim zagrebačkim školama odvijat će se vježbe evakuacije.

“Sve naše škole imaju razrađene planove evakuacije, a zbog trenutne situacije preporučit ćemo svima da prvi dan nastave obave i vježbu evakuacije. To će donijeti dodatnu sigurnost”, zaključio je Ivica Lovrić.

Komentiraj