FaH

NASILJE NA JUGOISTOKU TURSKE: Ubijeno osam turskih vojnika i 21 militant PKK-a

Osam turskih vojnika i 21 militant ilegalne Radničke stranke Kurdistana (PKK) ubijeni su u petak, navodi se u vojnim i medijskim izvješćima, dok se nasilje na većinski kurdskom jugoistoku Turske širi dan nakon dva bombaška napada.

Nakon što je propalo primirje između PKK-a i vlade u srpnju prošle godine, jugoistok Turske je suočen s najgorim nasiljem još od vrhunca kurdske pobune 1990-ih godina.

Šest vojnika je ubijeno, a osam ranjeno u sukobima s militantima u jugoistočnoj pokrajini Hakkari, priopćila je vojska.

Još dva vojnika su poginula u odvojenom incidentu kada se zbog tehničkog kvara srušio vojni helikopter u Hakkariju, navodi vojska. U priopćenju također stoji da je šest militanata PKK-a ubijeno u operaciji u toj regiji.

Petnaest militanata je ubijeno u sukobima u pokrajini Sirnaku, javila je televizija NTV pozivajući se na tursku vojsku.

U četvrtak su ubijene četiri osobe osumnjičene za izradu bombi, a 17 ljudi je ozlijeđeno u eksploziji u jednom selu na jugoistoku zemlje koja se dogodila kada su militanti PKK-a ukrcavali eksploziv u kamion, priopćila je vlada.

Ta eksplozija se dogodila samo nekoliko sati nakon što je eksplodiralo vozilo puno eksploziva nedaleko od vojne baze u Istanbulu. Pritom je ozlijeđeno šest vojnika i jedan civil.

Komentiraj