Naš Hajduk kritizirao radnu verziju strategije Hajduka

Uoči srpanjske skupštine dioničara Hajduka koja je zakazana za nedjelju, 19. srpnja, oglasila se udruga Naš Hajduk koja je vlasnik 24,53% dionica kluba. U svom istupu kritizirali su radnu verziju strategije kluba koja treba biti predstavljena na skupštini. Razlog kritike je izostanak sportske sportskog dijela strategije. Uz to su zatražili nadopunu dnevnog reda skupština na način da se na njoj prezentira i financijsko poslovanje kluba u prvih šest mjeseci 2020. godine, kao i izvješće uprave kluba za navedeni period.

>> Hajduk će na skupštini u srpnju prezentirati strategiju kluba do 2026. godine

U svom istupu su poručili:

Prošli tjedan je održan sastanak na koji je Uprava HNK Hajduk Split pozvala najveće dioničare kako bi im prezentirala radnu verziju strategije HNK Hajduk Split. Nastavno na taj sastanak Naš Hajduk je uputio komentare na radni dokument Strategije.

Ključni komentar odnosi se na izostanak sportske strategije koja bi trebala biti temeljni element strategije Kluba. Ostali komentari odnose se na proceduru nastanka dokumenta te nedostatak objašnjenja i razloga zbog kojih su odabrani ciljevi ili inicijative.

Ukupno gledano, predstavljeni dokument ne daje jasan i zadovoljavajući odgovor koja je to poslovna strategija kojom će Hajduk iskoristiti svoje potencijale i ostvariti željene ciljeve.

Uz to, Naš Hajduk je kao suvlasnik iskoristio mogućnost te je jučer uputio zahtjev za nadopunom dnevnog reda skupštine Kluba s dvije točke:

– Financijski pregled poslovanja HNK Hajduk š.d.d. – nerevidirano polugodišnje izvješće za 2020. god.

– Polugodišnje izvješće Uprave Društva o stanju i poslovanju Društva za 2020. god.

Komentiraj