Narušavanje statike bočnog zida uzrok je urušavanja silosa u Đurđancima, kod Đakova, u kojemu su u srijedu poginula dvojica muškaraca, a treći je teško ozlijeđen, izvijestila je u četvrtak osječko-baranjska Policijska uprava.

Policija navodi kako se prilikom čišćenja tla u prostoru unutarnjeg dijela silosa na farmi u Đurđancima u srijedu oko 17 sati, uslijed narušavanja statike bočnog zida, urušio dio zida izrađen od betonskih blokova.

Dijelovi zida pali su na trojicu muškaraca, a uslijed višestrukih ozljeda na mjestu događaja poginuli su 71-godišnjak i 32-godišnjak, dok je ozlijeđenom 30-godišnjaku pružena liječnička pomoć u osječkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede, odnosno otvoreni prijelom potkoljenice noge.

Mrtva tijela 71-godišnjaka i 32-godišnjaka također su prevezena u osječki KBC radi obdukcije, a policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju okolnosti ovog tragičnog događaja.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.