VIDEO – NAROD PROTIV BANDIĆA

Prije početka današnje sjednice Skupštine grada Zagreba, u organizaciji Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget održan je prosvjed protiv Bandićevih izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP). Jedna od glavnih poruka bila je kako je to početak kampanje protiv rasprodaje zelenog pojasa i javnog prostora uz Savu.

Želimo poslati jasnu poruku da ćemo idući put ovdje biti još brojniji, žešći i glasniji. Ne sumnjamo u to da će gradonačelnik Milan Bandić sve štetne odredbe GUP-a, koje je htio sada provesti bez procedure, zahvaljujući svojim ‘dizačima ruku’ i ‘žetončićima’ pokušati provesti još jednom kroz proceduru. Mi ćemo se suprotstaviti tome i štitit ćemo grad- istaknuo je Bernard Ivčić iz zelene akcije.

Ovako je to izgledalo danas ispred gradske Skupštone.

 

Na prosvjedu su bili i saborski zastupnici Gordan Maras iz SDP-a, Slaven Dobrović i Marko Sladoljev iz Mosta, te Damjan Vucelić iz Živog zida koji je za Nacional izjavio.

 

 

Pored naših političara na prosvjedu se okupilo i podosta poznatih lica. Evo što je za Nacional rekao Vili Matula:

 

S druge pak strane  Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da neće odustati od izmjena Generalnog urbanističkog plana.

Grad Zagreb nije ničije 13 prase i neće to biti. Svim pravnim sredstvima ću se boriti da to dokažem”, rekao je Bandić i poručio kako ga u izmjenama GUP-a neće zaustaviti niti “bubnjarska demokracija. To je istih 30 ljudi koje imate na facebooku i šetaju po gradu od Cvjetnog do Hipodroma i Gradske skupštine- kazao je Bandić istaknuvši kako mu “time daju snage da ne odustane već napravi zagrebački Manhattan i kongresni centar, redizajnira Zagrebački velesajam i sl.”

Komentiraj