Članovi inicijative Narod odlučuje okupili su se u srijedu ispred kule Lotrščak, odakle su krenuli prema Markovom trgu kako bi potpise, koje su dva tjedna skupljali za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu, predali predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću.

“Danas smo ovdje jer ne odustajemo od Hrvatske, od zemlje za koju su hrvatski branitelji davali svoje živote i zdravlje. Znamo da Hrvatska može biti zemlja u kojoj ljudi mogu živjeti od poštenog rada. Znamo da Hrvatska može biti zemlja u koju će se vraćati Hrvati koji danas žive izvan domovine”, kazali su članovi inicijative na Markovom trgu.

Sanja Bilać iz inicijative rekla je da očekuju od Sabora i Vlade provjeru 405.342 potpisa na prvo i 407.469 potpisa na drugo referendumsko pitanje i to u roku od dva tjedna, koliko su i oni imali za prikupljanje potpisa, te da se Ustavnom sudu pitanja upute prije saborske stanke, kako bi se referendum mogao provesti u roku koji oni očekuju, a to je u rujnu ili najkasnije u listopadu.

Članove u Saboru nije primio Jandroković, već tajnik Sabora. “Ovo je prvi put da neka referendumska inicijativa nije primljena od strane predsjednika Sabora, nego nas je primio tajnik Sabora i to je još jedan od pokazatelja koliko se pritisaka na ovu inicijativu vršilo”, poručili su.

Komentiraj