FaH

NAPUSTILI PRIHVATILIŠTE: 37 tražitelja azila pokušali ilegalno ući u Sloveniju

U blizini Zvoneća, mjesta u općini Matuljima, policajci su jučer zatekli 37 državljana Alžira, Afganistana, Irana i Pakistana, tražitelja azila u Hrvatskoj koji su napustili prihvatilište za azilante i pokušali ilegalno ući u Sloveniju, izvijestila je u ponedjeljak primorsko-goranska Policijska uprava.

Prošlog vikenda policija je u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice na području Primorsko-goranske županije i ulaska u Sloveniju spriječila 43 stranca,  od kojih je njih 37 napustilo prihvatilište za azilante.

Na području Pasjaka, u blizini državne granice, 1. i 2. listopada zatečena su četvorica Albanaca u dobi od 22 do 32 godine i dva državljana Kosova. Privedeni su u postaju granične policije u Rupi, gdje je utvrđeno da su pokušali ilegalno preći granicu te su protjerani iz Hrvatske.

U blizini Zvoneća, mjesta u općini Matuljima, policajci su 2. listopada oko sedam sati zatekli 37 državljana Alžira, Afganistana, Irana i Pakistana. Utvrđeno je da su tražitelji azila u Hrvatskoj te da su napustili prihvatilište za azilante. Prekršajno su kažnjeni novčanim kaznama i vraćeni u prihvatilište.

Komentiraj