Napokon otkriven identitet! Ovo je Daniela A. iz Slovačke: “Doživjela je teška vremena i nije imala sreće”

Prije deset dana, na otoku Krku, pronađena je žena koja se ničeg ne sijeća. Pronašao ju je HGSS na teško pristupačnom terenu u okolici Dobrinja. Govorila je engleski jezik s britanskim naglaskom. Nakon objave njezinih fotografija u hrvatskim, ali i stranim medijima, počeli su se javljati svjedoci koji su je vidjeli, ali i oni koji je navodno poznaju.

Tako se pojavila informacija da je žena identificirana. Prema neslužbenim informacijama, policija je putem međunarodne suradnje i Interpola dobila potvrdu da se radi o slovačkoj državljanki u dobi od 57 godina. Prepoznata je s fotografija, a konačna potvrda će biti otisci prstiju. Navodno se radi se o Danieli A. iz Slovačke.

Njezino zdravstveno stanje je stabilno i nakon što liječnici daju zeleno svjetlo, ona će biti predana na brigu djelatnicima centra za socijalnu skrb. U ruksaku koji je pronađen uz ženu bili su kozmetički proizvodi, nešto odjeće i obuće te novčanik koji je bio prazan, bez identifikacijskih dokumenata, tako da zasad još uvijek ne znamo o kome se radi, kazali su iz policije.

Paul Bradbury objavio je da se njegovom portalu Total Croatia News javila Nina Schmidt iz Los Angelesa, koja tvrdi da je jako dobro poznavala pronađenu ženu. Tvrdi da ženu nije vidjela niti se čula s njom od 2015. godine, kada se navodno žena preselila u Irsku.

Total Croatia News navodi da je Schmidt dala sljedeću izjavu policiji:

“Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji kao Danielu A., Slovakinju koja je radila za tvrtku u kojoj sam ja bila operativni menadžer u Los Angelesu 2015. Tvrtka ju je zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima. Daniela je često bila u skloništima za žene. Daniela nam je rekla da želi otići u Irsku, gdje ima dobrog prijatelja s kojim može živjeti. U srpnju 2015. otišla je u Irsku i to je bilo posljednje što smo čuli od nje.

Potraga za identitetom: Pronađen novčanik misteriozne žene o kojoj nitko ništa ne zna, ali je prazan

Čim sam vidjela njenu sliku, odmah sam kontaktirala policiju u Krku i poslala mail lokalnim hrvatskim policijskim postajama s njezinim imenom i fotografijama.

“Daniela je doživjela teška vremena i nije imala sreće. Ali bila je stvarno dobar radnik, pametna i ima divno srce”, dodaje.

Laura Nowak iz SAD-a također tvrdi da je pronađena žena Daniela A. Priložila je fotografije s jedne zabave u LA-u iz 2014. godine, na kojima se nalazi žena koja jako sliči ženi pronađenoj na Krku.

“Pronašla sam je na fotografijama tvrtke The Giving Keys u Los Angelesu u Kaliforniji. Obratila sam se tvrtki i vlasnici, oni nisu znali njezino ime, ali kažu da je vjerojatno prisustvovala događaju s nekim koga su angažirali kroz Ženski centar Downtowns u LA-u. Pronašla sam ženu na još nekoliko fotografija i sve je proslijeđeno hrvatskim vlastima”, navela je Laura, prenosi Index.

“Dugo sam razmišljala trebam li se uopće javiti, ali onda sam dobila još informacija. Vodim grupu na Facebooku kako bih pokušala pomoći u povezivanju izgubljenih članova obitelji. Koristila sam programe za prepoznavanje lica, a potom sam provjeravala društvene mreže, sve dok nisam pronašla nekog tko je sličan osobi s policijske fotografije”, kaže Laura.

Javili se turisti z Češke: “Vidjeli smo je! Ona je iz Slovačke. Vrlo je inteligentna i na put je otišla sama”

Njen je identitet otkrila i ekipa emisije Potraga koja večeras donosi široku priču o nepoznatoj ženi s Krka. Radi se o Danieli Adamcovoj, Slovakinji koja je u jednom trenutku svoga života bila čak dio celebrity svijeta u Americi!

Adamcova je izrađivala nakit koji je nosila Brigitte Bardot, Barbara Streisand, postava serije “Prijatelji” i mnoge druge slavne osobe. Međutim, u jednom je trenutku Adamcová je taj svijet napustila te je završila kao beskućnica. Dvije godine su joj u Americi pomagale razne udruge koje pomažu beskućnicima, da bi 2015. godine otišla u Irsku.

Komentiraj