Napokon izlazi zloglasni ‘izgubljeni’ album Princea „Welcome 2 America“

Princeov zloglasni ‘izgubljeni’ album ‘Welcome 2 America’ napokon bi trebao izaći ove godine. Snimljen 2010. godine, album je trebao izaći sljedeće 2011. godine zajedno s legendarnom istoimenom turnejom u SAD-u, koja se održala čak i bez objavljenog albuma.

Nakon što je desetljeće sjedio u trezoru, “Welcome 2 America” ​​sada bi konačno trebao biti objavljen i to 30. srpnja putem Legacy Recordings. Album govori o rasnim odnosima, političkoj podjeli i socijalnoj pravdi, a Prince je za taj album 2010. godine rekao: „Svijet je ispunjen dezinformacijama. Ovdje je vizija Georgea Orwella. Trebamo ostati čvrsti u vjeri u nadolazećim vremenima. ”

Deluxe boxset verzija novog albuma trebala bi sadržavati album s 12 pjesama na vinilu i CD-u, zajedno s prethodno neobjavljenim cjelovečernjim koncertnim filmom iz Princeove emisije na Forumu u Inglewoodu u Kaliforniji 28. travnja 2011.

Inače, obožavatelji Princea ovog su mjeseca pozvani u park Paisley kako bi 21. travnja obilježili petu godišnjicu smrti legendarnog pjevača. „Na petu godišnjicu smrti neusporedivog princa, Paisley Park, njegov dom i kreativno svetište, otvara svoja vrata obožavateljima kako bi odali počast i proslavili njegov život. Gosti također mogu ostaviti cvijeće, uspomene i druge spomen-predmete ispred statue ljubavnog simbola ispred glavnog ulaza u park Paisley.”

Poslušajte naslovnu pjesmu koja je prvi put uživo izvedena u prosincu 2010. tijekom emisije u Madison Square Gardenu u New Yorku.

 

Komentiraj