U ulicama Antuna Šoljana i Vilima Korajca u Španskom prije desetak dana postavili su automate za naplatu parkiranja. Stanari su se odmah dignuli na noge i prosvjedovali protiv odluke koja je provedena bez njihova znanja, piše Jutarnji list.

Ponadali su se da su uspjeli u svojoj pobuni jer su im iz Grada već idući dan obećali da ipak neće morati plaćati parking i da će maknuti postavljene automate. Međutim, neugodno ih je iznenadila najava gradonačelnika Milana Bandića koji je u srijedu rekao da želi uvesti plaćanje parkiranja u cijelom gradu, što znači i u njihovim ulicama.

Upravo će spomenute ulice u Španskom biti među prvima u ovom gradonačelnikovu pilot-projektu, koji počinje od 1. studenoga, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

“Nije problem u 25 kuna, koliko bismo mi plaćali mjesečno, problem je u tome što je to uvedeno samo na području 4 zgrade na kraju Španskog. Time se ne rješava pitanje manjka parkirališnih mjesta jer se na tim mjestima parkiraju samo stanari. Ako mjesta nema, neće ga biti ni ako se uvede plaćanje jer se nema koga eliminirati plaćanjem”, poručila je Maja Knepr Šegina, stanarka u Španskom.

 

Komentiraj