faH

NAPETOSTI RASTU: Nasilje u njemačkim prihvatilištima moglo bi izmaknuti nadzoru

Nasilje u njemačkim prihvatilištima za migrante moglo bi izmaknuti nadzoru, upozorio je u petak sindikat njemačke policije.

U Njemačku je u rujnu stiglo više od 200.000 migranata, gotovo kao cijele prošle godine, a vlada ih do kraja godine očekuje više od 800.000.

U Europsku uniju ove je godine stiglo više od pola milijuna migranata, bježeći pred ratovima na Bliskom istoku i u Africi ili u potrazi za bolji životom, a najomiljenije destinacije su im Njemačka i Švedska.

“Postoji rizik da će situacija u prihvatilištima za izbjeglice izmaknuti nadzoru”, rekao je predsjednik sindikata Rainer Wendt za Bild.

“Iskustvo nam pokazuje da se gotovo svaki dan na mnogim mjestima, nažalost, događaju jako ciljani i dobro pripremljeni nasilni sukobi s etničkim ili vjerskim motivima.”

Njemačka policija uhitila je u utorak 15 azilanata zbog sumnje da su sudjelovali u tučnjavi u hostelu u Suhlu, u Turingiji na istoku zemlje, u kojoj je ozlijeđeno 11 ljudi.

Ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere također je u četvrtak upozorio na nasilje u prihvatilištima za azilante.

“Bune se jer im se ne sviđa smještaj i prave probleme jer im se ne sviđa hrana. Tuku se”, rekao je.

“Riječ je zasad još o manjini, ali moramo jasno reći da tko kod dođe u Njemačku… mora pristati da bude poslan kamo ga mi pošaljemo, sudjelovati u pravednom procesu i poštivati naš pravni sustav.”

 

Komentiraj