NAPETO U HDZ-u: Brkić pokušao uvjeriti Karamarka da odstupi

Goran Stanzl/PIXSELL

Sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj se očekuje da Tomislav Karamarko, šef HDZ-a podnese ostavku, jučer još nije bila službeno sazvana.

Prema nekima, trebala se održati još u subotu, ali ju je navodno Karamarko odgodio, zatraživši da mu daju slobodan vikend kako bi se još susreo s nekim suradnicima te osmislio kako da to izvede što bezbolnije i za stranku i za sebe.

‘Njegov odlazak više nije upitan, sad samo treba vidjeti kako to izvesti, trebamo sjesti i razgovarati. Ne treba ići na nož ni mi prema njemu, a ni on prema nama. Najavio je prvo sjednicu u subotu, ali onda se predomislio. Nemam još informaciju kada bi sjednica trebala biti, ali nadam se što prije, to bolje. Jer, više nemamo vremena da jednog čovjeka stavljamo ispred stranke’, kazao je za Jutarnji izvor iz HDZ-a.

Ljudi nezadovoljnih Tomislavom Karamarkom u stranci je sve više. Navodno će, kako se priča u stranci, preko Središnjeg odbora i europarlamentarci zatražiti Karamarkov odlazak.

‘Bolje da se sam džentlmenski povuče, nego da ga idemo rušiti’, rekao je izvor iz HDZ-a za Jutarnji. Navodno je došlo i do susreta Karamarka i njegova zamjenika Milijana Brkića te ga je tom prilikom Brkić pokušao uvjeriti da odstupi.

Zasad se u kuloarima spominje nekoliko imena za mogućeg šefa HDZ-a. Među njima je Andrej Plenković, za kojega se zalaže struja Tomislava Čuljka. Iako Plenković slovi kao favorit, mnogi u stranci su razočarani time što se nije natjecao kao protukandidat Karamarku na izborima za šefa HDZ-a. – Tada je među članovima izgubio dobar dio potpore – napominju upućeni iz stranke, piše Jutarnji.hr.

Kao kandidati se spominju i Tomislav Tolušić te Ivana Maletić. Dok neki ističu Tolušića kao dobrog kandidata, dobar dio HDZ-ovaca, pogotovo struja Milijana Brkića, zastupa europarlamentarku Maletić.

Komentiraj