NAPASNI KOMIČAR: Još tri žene optužile Billa Cosbyja za silovanje

FaH

Još tri žene, uz četrdesetak drugih, oglasile su se u srijedu u javnosti kako bi optužile američkog glumca Billa Cosbyja za spolno zlostavljanje.

Glumice Eden Tirl i Linda Whitedeer te bivša stjuardesa Colleen Hughes opisale su na tiskovnoj konferenciji u Los Angelesu svoje susrete s posrnulom televizijskom zvijezdom koju je dosad optužilo četrdesetak žena.

Eden Tirl je rekla da ju je Cosby napao na snimanju “Cosby Showa”, uspješne serije kojom je stekao svjetsku slavu i postao jedna od najomiljenijih zvijezda u Americi.

Linda Whitedeer koja je s Charlesom Bronsonom glumila u filmu “The Gunslinger” (1972.) susrela je pak Cosbyja 1971. Prisilio ju je da ga oralno zadovolji kada je došla na razgovor za posao.

 

  • Odvjetnica ipak napominje da ga Hughes, Tirl i Whitedeer neće sudski goniti budući da su se ti događaji zbili prije više od 30 godina i pravno podliježu zastari.

 

 

“Napao me tako brzo i s kiruškom preciznošću računajući s efektom iznenađenja”, rekla je.

Colleen Hughes kojoj je danas 78 godina, susrela je glumca na letu za Los Angeles. Odveo me na ručak u hotel na Beverly Hillsu a zatim u hotelsku sobu na piće, rekla je.

Probudila se nakon nekoliko sati i shvatila da ju je Cosby silovao.

“Čitav život se nosim s tom strašnom istinom o kojoj nikome nisam govorila”, rekla je na tiskovnoj konferenciji u uredu odvjetnice Glorie Allred koja zastupa tri nove Cosbyjeve žrtve i dvadesetak drugih žena koje ga također optužuju za spolno nasilje.

Odvjetnica ipak napominje da ga Hughes, Tirl i Whitedeer neće sudski goniti budući da su se ti događaji zbili prije više od 30 godina i pravno podliježu zastari.

Prošlog tjedna je odvjetnica Allred izvojevala pobjedu u pravnoj bitci: sud u Los Angelesu naredio je 78-godišnjem glumcu da 9. listopada dade izjavu pod prisegom pošto ga je njezina klijentica Judy Huth optužila da ju je drogirao i silovao u sjedištu Playboyja kada je imala 15 godina.

Komentiraj