Izraelske snage sigurnosti u subotu su ubile Palestinca u Hebronu nakon što je navodno pokušao nožem napasti vojnika, objavila je izraelska vojska.

Palestinac koji još nije identificiran prišao je vojnicima na nadzornoj točki u gradu i ranio nožem jednog vojnika prije no što je ubijen. Vojnik ima manje ozljede.

Palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdilo je smrt ne pruživši daljnja objašnjenja, ali je reklo da su vojnici spriječili njihovo ambulantno vozilo da uđe na područje navodnog napada.

To je četvrti napadač koji je ubijen u zadnja 24 sata. Jedan od njih jordanski je građanin ubijen u petak pored Damašćanskih vrata u Starome gradu u Jeruzalemu.

Druga dvojica ubijena su na hebronskome području, jedan nakon što je navodno uletio automobilom među Izraelce na autobusnoj stanici pored naselja Kiryat Arba a drugi u navodnom napadu nožem na istoj lokaciji gdje se dogodio zadnji incident.

Izraelske sigurnosne snage izražavaju zabrinutost zbog ponovno sve češćih napada nožem na Zapadnoj obali nakon duljeg mirnog razdoblja.

U takvim napadima ubijeno je više od 230 Palestianaca i 30 Izraelaca u Zapadnoj obali, Pojasu Gaze, Istočnom Jeruzalemu te unutar Izraela nakon izbijanja nasilja prije godinu dana.

Komentiraj