FaH

NAPADI U BRUXELLES-u: Mohamed Abrini priznao da je on “čovjek sa šeširom”

Tužiteljstvo Belgije objavilo je kako je podignuta optužnica protiv Mohameda Abrinija, glavnog osumnjičenika za napade u Parizu, javlja BBC.

Mohamed Abrini je glavni osumnjičenik za terorističke napade koji su se dogodili u studenome u Parizu, a uhićen je u Belgiji.

Istražiteljima je Abrini priznao i da je on ujedno i “čovjek sa šeširom”, treći bombaš kojeg se tražilo vezano uz napade u Bruxellesu, a koji je pobjegao s mjesta napada.

Istražitelji su doznali i kako je Abrini, nakon što je napustio zračnu luku, bacio svjetlu jaknu u kantu za smeće, a šešir prodao.

Na listi najtraženijih bjegunaca u Europi nalazio se od prosinca prošle godine, kada su ga nadzorne kamere snimile na benzinskoj postaji zajedno s osumnjičenim Salahom Abdelslamom dok su se vozili iz Bruxellesa u Pariz, dva dana prije napada u studenom u kojima je poginulo 130 ljudi.

Belgijsko državno odvjetništvo u subotu je optužilo četiri osobe, uključujući Abrinija, za članstvo u terorističkoj organizaciji i umješanost u napade u Bruxellesu i Parizu.

Tužiteljstvo je podiglo optužnicu i protiv Osame K., za kojega lokalni mediji tvrde da je Šveđanin i da se zove Osama Krayem te da je identificiran kao muškarac koji se 22. ožujka u trenutku napada nalazio na postaji metroa u Bruxellesu na kojoj je eksplodirala bomba.

Tužiteljstvo je priopćilo da se pritvoru zadržavaju državljani Ruande Herve B.M. i dvadesetsedmogodišnji Bilal E.M., a ostala dvojica osumnjičenih privedena u petak su nakon ispitivanja su puštena na slobodu. (Hina)

 

Komentiraj