Napadaču na HEP-ovce policija u tri kuće i dva auta pronašla još oružja, ozlijeđeni radnik još je uvijek u životnoj opasnosti

Protiv muškarca (71) koji je u srijedu bacio bombu na tri djelatnika HEP-a, koji su mu došli isključiti struju, policija je podnijela kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva u pokušaju, a prilikom pretrage tri kuće i dva automobila, policijski su službenici pronašli još oružja.

“Naime, 71-godišnjak je u srijedu 27. siječnja 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške iz kuće bacio ručnu bombu na trojicu djelatnika HEP-a starosti 52, 53 i 55 godina koji su teško ozlijeđeni. Prilikom eksplozije došlo je do oštećenja teretnog automobila u vlasništvu HEP-a te obiteljske kuće u vlasništvu 46-godišnjaka i 74-godišnjaka”, navodi se u policijskom izvješću.

Temeljem naloga bjelovarskog Županijskog suda, policijski službenivi pretražili tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje koristi 71-godišnjak. Pronađen je ‘mali arsenal’ – osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo u pokušaju“, „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi. Predan je pritvorskom nadzorniku.

Ozlijeđeni HEP-ov radnik još uvijek u životnoj opasnosti

Podsjetimo, u srijedu u jutarnjim satima trojica djelatnika HEP-a stigli su 71-godišnjaku isključiti struju, a on je na njih bacio bombu. Sva trojica su ozlijeđena. Najteže ozlijeđeni djelatnik u srijedu navečer je iz pakračke bolnice prevezen na KBC Zagreb.

Abdominalni kirurg KBC-a Zagreb dr. Željko Jelinčić rekao je za HTV da je pacijent, rođen 1968. godine, dovezen sa sumnjom na ozbiljne povrede glave.

“Nakon evaluacije svih ozljeda, nađena su tri gelera u području glave, od kojih je jedan prodro u lubanjsku šupljinu, geler u području prsišta koji nije prodro u prsište, više gelera u području abdomena, trbuha, koji su povrijedili jetru i na više mjesta tanko crijevo, te mnoštvo gelera po nogama”, kazao je.

“Kirurško zbrinjavanje trbušne šupljine je završeno a po očitanju skenova nastavit ćemo terapiju intenzivnog liječenja središnjeg živčanog sustava, dakle teške su ozlijede, u životnom opasnosti je u ovome momentu”, kazao je u četvrtak Slobodan Mihaljević, predstojnik klinike za anesteziju i intenzivno liječenje KBC Zagreb za HRT.

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb Ante Čorušić rekao je da je ozlijeđeni radnik u srijedu navečer hirno operiran, nakon što je stabiliziran. “Bio je jedno vrijeme loše, nakon operacije je stabilan. Imao je multiple gelere i po glavi, abdomenu, trbuhu, nogama. Sinoć je operiran, Jutros sam se čuo s docentom Željkom Jelinčićem koji ga je i operirao i koji mi je rekao da je jutros stabilan. Uskoro očekujemo i buđenje pacijenta. Ozlijede glave nisu tako ozbiljne da bi bio životno ugrožen. On je stabilno i mi očekujemo da će biti sve bolje i bolje. Čekamo buđenje da vidimo kakvi su eventualno neurološki problemi zbog ozljede glave”, rekao je Ćorušić.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najoštrije je osudio napad na djelatnike HEP-a u Pakracu te ozlijeđenim radnicima zaželio brz i uspješan opravak, a nedopustivim je ocijenio to što postoje i oni koji u komentarima na mrežama nalaze opravdanje za taj čin.

Vodstvo HEP-a i sindikata radnika HEP-a te Udruge branitelja HEP-a također su najoštrije osudili napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. “Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”, ističu iz HEP-a u priopćenju.

Komentiraj