Nasim Najafi Aghdam (39) iz San Diega, koja je ranila mecima tri osobe, među kojima jednu teško, u utorak u sjedištu YouTubea blizu San Francisca, to je učinila zbog toga što je mrzila You Tube i optuživala tvrtku za cenzuru, prenose američki mediji.

Ona je posijala paniku među zaposlenicima prije nego je ubila samu sebe. Policija je objavila kako se čini da je njezin motiv razmirica osobne prirode a novinske informacije u utorak navečer bacile su više svjetla na profil napadačice.

Po San Francisco Chronicleu, osumnjičena, identificirana kao 39-godišnja žena, podrijetlom s juga Kalifornije, ljutila se na YouTube optužujući ga na vlastitoj Internet stranici da cenzurira video-snimke, od kojih su neke prikazivale zlostavljane životinje. Po Mercury Newsu, otac te žene potvrdio je da je mrzila YouTube.

Po policiji žena je pucala na osobe u sjedištu YouTubea u vrijeme ručka prije nego se i sama ubila vlastitim oružjem. Iako su pucnjave česte u SAD-u, vrlo rijetko ih izvode žene.

Brojni svjedoci opisali su prizore kaosa u zgradi te podružnice Googlea, smještene u San Brunu, oko 20 kilometara južno od San Francisca, usred Silicijske doline gdje brojne tehnološke tvrtke imaju sjedište. Po glasnogovorniku bolnice Zuckerberg General u San Franciscu koja je primila troje ranjenih, radi se o dvije žene od 32 i 26 godina. Prva je u “ozbiljnom” stanju dok je druga lakše ranjena. Muškarac od 36 godina je u “kritičnom” stanju.

Komentiraj