FaH

Napadač ubijen u Bruxellesu nije Abdeslam

Muškarac osumnjičen za povezanost s džihadističkim pokretom ubijen je u utorak navečer u Bruxellesu u operaciji belgijske i francuske policije u sklopu istrage o atentatima u Parizu, ali to nije Salah Abdeslam, ključni osumnjičenik za napade 13. studenoga, objavilo je belgijsko tužiteljstvo.

“Tijekom pretrage je pronađeno jedno tijelo. Njegov identitet još nije utvrđen, ali to nije Salah Abdeslam”, izjavio je glasnogovornik tužiteljstva Eric Van Der Sypt.

Prema belgijskim medijima, ubijena je osoba za koju se sumnja da je povezana s džihadističkim pokretom. Još dva sumnjivca su u bijegu.

Velika belgijsko-francuska operacija pokrenuta je u utorak poslijepodne u četvrti Forest, upadom u kuću u kojoj se skrivao jedan ili više osumnjičenih. U razmjeni vatre ozlijeđena su četvorica policajaca.

Agencije prenose da je južno predgrađe belgijske prijestolnice posve blokirano i prepuno policije koja je evakuirala dvije škole i dva vrtića.

Akcija je izvedena u vezi s napadima u Parizu u studenom prošle godine u kojima je ubijeno 130 ljudi. Odgovornost za napade preuzeli su militanti Islamske države.

Stotine ljudi ranjene su kada su napadači i bombaši samoubojice napali stadion Stade de France, koncertnu dvoranu Bataclan, kafeterije i barove.

Nekoliko osumnjičenih napadača povezuje se sa susjednom Belgijom.

Komentiraj