Napadač u Kaliforniji je 28-godišnji bivši vojnik

EPA/MIKE NELSON

Napadač koji je u srijedu navečer u prepunom baru u Thousand Oaksu u Kaliforniji ubio 12 osoba je bivši 28-godišnji vojnik, rekao je Geoff Dean, šerif okruga Ventura na periferiji Los Angelesa.

Osumnjičeni, koji je navodno počinio samoubojstvo, je David Long, precizirao je Dean na konferenciji za novinare i dodao da je služio u elitnoj jedinici marinaca. “Ne znamo koji su bili njegovi motivi”, naglasio je preciziravši da nema naznaka da je ciljao djelatnike.

“Više puta smo bili u kontaktu s Longom tijekom godina zbog manjih prekršaja, i jednog prometnog. U siječnju 2015. je bio žrtva napada u jednom baru, ali ne u lokalu u kojem je počinio pokolj u srijedu navečer”, rekao je šerif.

Nakon što ih je pozvao, u travnju su policajci otišli k njemu i razgovarali su s njim.

Šerif je rekao da ga policijski stručnjaci za psihološke traume nisu imali na temelju čega ni uhititi ni odvesti u ustanovu i zaključili su da pati od posttraumutskog sindroma nakon vojnog iskustva.

Long je bio naoružan legalno kupljenim pištoljem Glock 21 kalibra 45 i imao je dodati šaržer.

Nekoliko svjedoka je rekao da je bacio suzavac tijekom pucnjave ali šerif Dean to nije za sada mogao potvrditi.

Najmanje 12 osoba je ubijeno, među kojima i policajac, u baru u Thousand Oaksu u Kaliforniji kada je na studentsku večer upao naoružani napadač, javljaju američki mediji i BBC.

Komentiraj